A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a veszélyhelyzet alatti engedélykötelezettség, valamint az ellenőrzött bejelentésről szóló 191/2020. (V.8.) Korm. rendelet szerint 2020. május 18. napjától az alábbi engedélyköteles tevékenységek engedélyezési eljárás lefolytatása nélkül, bejelentést követően gyakorolhatóak lesznek:
- kizárólag üzletben forgalmazható termékek forgalmazására szolgáló kereskedelmi tevékenység
- engedélyhez kötött ipari tevékenység

A folytatni kívánt engedélyköteles tevékenység bejelentése ún. ellenőrzött bejelentés útján, elektronikus úton (ügyfélkapu, e-mail) tehető meg az alábbi nyomtatványok megküldésével:

Működési engedély iránti kérelem

Telepengedély és bejelentésköteles ipari tevékenység bejelentőlap

Az ellenőrzött bejelentés megküldése:
Rátóti Közös Önkormányzati Hivatal ügyfélkapus KRID azonosítója: 301093131

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Amennyiben a hatóság nyolc napon belül nem tiltja meg a tevékenység végzését, úgy az szabadon gyakorolható a kilencedik naptól. Abban az esetben, ha másik szakhatóságot is be kell vonni a folyamatba, a határidő 12 napra módosul. Az egyszerűsített ügyintézés csak az eljárást egyszerűsíti, a bejelentésben szereplő tevékenység folytatásához jogszabályban meghatározott feltételek teljesítése alól nem ad felmentést.

 

dr. Kelemen Marcell, jegyző

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.